USPEŠNE PRIČE

Falke

Opšte informacije

Falke Group je međunarodna kompanija za odevanje i stil života sa sedištem u Šmalenbergu, Nemačka. Osnovana je 1895. godine, a porodični biznis vodi 4. generacija. Poslovne aktivnosti obuhvataju tekstil, proizvodnju svih vrsta čarapa, sportske odeće i trikotaže.

Poslovanje u Srbiji

Falke Serbia d.o.o. je počela proizvodnju svih vrsta čarapa u Leskovcu, u martu 2012. godine.

Investicije u evrima 10 milliona
Izvoz u evrima 100%
Broj zaposlenih u Srbiji 643 in 2014

Koji je razlog vašeg investiranja u Srbiji i koja su vaša iskustva do sada?

Zbog sve veće potražnje za proizvodima kompanije Falke, Srbija je izabrana kao proizvodna lokacija za trikotažu, i posebno za čarape (čarape i hulahopke). Zbog uspešne saradnje sa jugoslovenskim preduzećem u Leskovcu, na jugu Srbije, do 1990. godine, ovaj region je privukao našu pažnju zahvaljujući tekstilnoj prošlosti i veoma dobrim lokalnim okvirom za naš projekat. Uz izuzetno dobru podršku vlade i lokalnih vlasti, osnovan je proizvodni objekat koji će obezbediti liderstvo kompanije FALKE na polju proizvodnje čarapa, posebno zahvaljujući performansama i kvalitetu naših posvećenih zaposlenih.

Šta biste preporučili drugim nemačkim kompanijama koje razmatraju uspostavljanje proizvodne lokacije u Srbijii?

Srbija ima slične visoke društvene i radne standarde. Ovo partnerstvo i podrška vlade, kao i naše profesionalne saradnje, su ključni faktori uspeha.

Martin Nyland, glavni izvršni direktor

Falke Serbia d.o.o.

Sitel

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

Continental Contitech

Detaljnije

Bosch

Detaljnije