USPEŠNE PRIČE

Schneider Electric

Opšte informacije

Schneider Electric je međunarodna kompanija specijalizovana u oblasti upravljanja energijom koja nudi energetski efikasna rešenja za smanjenje potrošnje električne energije, kao i tehnologiju i procese koji omogućavaju postizanje iste produktivnosti ili udobnosti sa manje energije. Trenutno zapošljava 160.000 ljudi u preko 100 zemalja i ima godišnji promet od 24 milijarde evra.

SchnidlerElectrics.jpg

Poslovanje u Srbiji

Schneider Electric je prisutna na tržištu Republike Srbije od 1997. godine, a 2002. godine je otvorila predstavništvo, koje sada posluje pod nazivom Schneider Electric Serbia d.o.o. Kao deo kupovine španske kompanije Telvent, 2012. godine, Schneider Electric je kupio novosadsku kompaniju DMS Group koja je osnovana 2000. godine od strane tima profesora sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Kompanija Schneider Electric je prepoznala specifičnu organizaciju kompanije DMS Group i njen veliki potencijal za dalju ekspanziju izvan nacionalnih granica. Danas, kompanija Schneider Electric DMS NS zapošljava preko 1.000 stručnjaka, od kojih je 30 sa doktoratom. Ima dugogodišnju saradnju sa univerzitetima, elektranama, proizvođačima IT opreme i IT stručnjacima širom sveta. Samo u 2013, izvoz kompanije je bio u vrednosti od oko 25 miliona evra.

Kompanija Schneider Electric NS DMS proizvodi softver koji omogućava velike uštede u distribuciji električne energije i koji se danas koristi u gotovo svim zemljama u regionu, kao i gradovima kao što su Filadelfija, Vankuver, Toronto i drugi. Američka konsultantska kompanija Gartner je proglašavala softver najkvalitetnijim proizvodom u svetu u oblasti pametne mreže (korišćenje pametne mreže u upravljanju električnim distributivnim sistemima) u toku nekoliko uzastopnih godina. Veliki uspeh je ponovljen u 2013. godini, na sajmu tehnologije pametne mreže u San Dijegu (Kalifornija, SAD). Kompanija Schneider Electric snabdeva preko 70 miliona korisnika kroz svoju mrežu od preko 50 kompanija i više od 130 dispečerskih centara širom sveta. Licencirani partneri imaju značajno mesto u poslovanju kompanije. Ova vrsta partnerstva se ogleda u transferu tehnologije između razvojnih centara kompanije Schneider Electric širom sveta i lokalnih kompanija koje imaju potencijal (tehnologiju, razvoj, prodaju) da preuzmu deo odgovornosti za proizvodnju i plasman proizvoda.

  • zapošljava više od 1.000
  • stručnjaka u Srbiji 30 sa doktoratom.
  • U 2013. godini, izvoz kompanije je bio vredan oko 25 miliona evra
“Kompanija Schneider Electric je prepoznala znanje, inovaciju i iskustvo mladih inženjera u Republici Srbiji i uložila sredstva u kompaniju DMS iz Novog Sada, koji je sada globalni centar kompanije Schneider Electric za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije. Pošto nudimo rešenja za efikasno upravljanje energijom u različitim segmentima, od centara za obradu podataka, preko različitih industrija i zgrada, DMS ima kompletnu ponudu u segmentu distribucije električne energije, i naši napori da budemo prepoznati kao stručnjaci za upravljanje energijom su dobili novo značenje.”

Dragoljub Damljanović Generalni direktor, Schneider Electric Srbija d.o.o.

Falke

Detaljnije

Sitel

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

Continental Contitech

Detaljnije