УСПЕШНЕ ПРИЧЕ

Sitel

Опште информације

Sitel је један од водећих светских пружалаца спољних услуга у управљању корисничким искуством. Глобална решења компаније Сител укључују обезбеђивање нових корисника, бригу о корисницима, техничку подршку и програме друштвених медија. Са тридесетогодишњим искуством у индустрији, Sitel управља програмима клијента у име неких од најпознатијих брендова у свету. Послови подршке на 40 језика обухватају како агенте који раде од куће тако и 110+ домац́их, центара у близини територије и извантериторијалне центре у 23 земље широм света.

Пословање у Србији

Од септембра 2011. године, Sitel из Србије подржава 26 тржишта на 13 језика са више од 480 запослених

Који је разлог вашег инвестирања у Србији и која су ваша искуства до сада?

Sitel континуирано претражује глобално тржиште ради налажења начина на које можемо испоручити нашим клијентима квалитет услуга које њихови клијенти заслужују. Донели смо одлуку да послујемо у Србији следец́и опсежно истраживање и евалуацију бројних земаља широм Европе, Блиског Истока и Африке. Брзо смо закључили да је Србија понудила све што тражимо на тржишту за наше центре:

  • Образовану, вешту и мултијезичку радну снагу
  • Робусну комуникацију и ИТ инфраструктуру
  • Политичку и економску стабилност

Одлична инфраструктура Београда, како из перспективе информационо-комуникационих технологија тако и из перспективе превоза, била је такође кључни фактор у нашој одлуци да лоцирамо пословање овде.

Од тренутка када је Sitel почео са пословањем у Београду, могли смо да значајно увећамо нашу понуду услуга, нудећи водећа светска решења за корисничка искуства везана за индустрију за неке од најпознатијих брендова на свету. Успоставили смо првокласни контакт центар са групом добро образованих талената, и широк спектар језичких вештина, што чини локацију веома атрактивним избором за многе од наших клијената. Наша локација у Београду је допринела успостављању још једне стабилне стазе раста у региону Источне Европе - што је веома важно за нас.

Шта бисте препоручили другим компанијама/инвеститорима који разматрају оснивање производне локације у Србији?

Велики удео у одлуци компаније Sitel да дође у Србију је био савет и подршка коју смо добили од агенције SIEPA. Били су са нама на сваком кораку пута, а и даље су важан партнер за нас. Стога срдачно можемо препоручити обраћање агенцији SIEPA када се размишља о успостављању новог предузећа у Србији.

Sitel Београд се налази у Плавом центру – пословном простору А класе који нуди најбољу инфраструктуру. Налази се у срцу новог пословног дистрикта Београда, лако је доступан из свих делова града, а удаљеност од аеродрома је кратка.

Christian Steinebach, главни извршни директор SITEL

SITEL

Schneider Electric

Детаљније

Continental Contitech

Детаљније