УСПЕШНЕ ПРИЧЕ

Falke

Опште информације

Falke Group је међународна компанија за одевање и стил живота са седиштем у Шмаленбергу, Немачка. Основана је 1895. године, а породични бизнис води 4. генерација. Пословне активности обухватају текстил, производњу свих врста чарапа, спортске одеће и трикотаже.

Пословање у Србији

Falke Serbia d.o.o. је почела производњу свих врста чарапа у Лесковцу, у марту 2012. године.


Инвестиције у еврима    10 миллиона
Извоз у еврима    100%
Број запослених у Србији    643 ин 2014

 

Који је разлог вашег инвестирања у Србији и која су ваша искуства до сада?

Због све вец́е потражње за производима компаније Falke, Србија је изабрана као производна локација за трикотажу, и посебно за чарапе (чарапе и хулахопке). Због успешне сарадње са југословенским предузец́ем у Лесковцу, на југу Србије, до 1990. године, овај регион је привукао нашу пажњу захваљујуц́и текстилној прошлости и веома добрим локалним оквиром за наш пројекат. Уз изузетно добру подршку владе и локалних власти, основан је производни објекат који ц́е обезбедити лидерство компаније FALKE на пољу производње чарапа, посебно захваљујуц́и перформансама и квалитету наших посвец́ених запослених.

Шта бисте препоручили другим немачким компанијама које разматрају успостављање производне локације у Србијии?

Србија има сличне високе друштвене и радне стандарде. Ово партнерство и подршка владе, као и наше професионалне сарадње, су кључни фактори успеха.

Martin Nyland,  главни извршни директор

Falke Serbia d.o.o.

Schneider Electric

Детаљније

Continental Contitech

Детаљније